ΣΧΟΛΗ OPTIMIST- LASER-ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ

 

Ο ΝΑΥΤΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΑΙΓΙΟΥ «Ο ΠΟΣΕΙΔΩΝ» λειτουργεί ως σχολή συνεχιζόμενης εκπαίδευσης αρχάριων και προχωρημένων με σκάφη optimist, laser και ανοιχτής θαλάσσης.

Η εν λόγω σχολή, απευθύνεται σε ανθρώπους ηλικίας 7-56 χρονών οι οποίοι θέλουν να γνωρίσουν την ιστιοπλοΐα.

Σκοπός της σχολής είναι η ενδεχόμενη ενασχόληση των μαθητών με τον πρωταθλητισμό, η συμμετοχή τους σε περιφερειακούς , διασυλλογικούς καθώς και σε Πανελλήνιους αγώνες, καθώς και η απόκτηση διπλώματος skipper.

Οι μαθητές ανάλογα με την πρόοδο τους αλλά και την σωματική τους διάπλαση , έχουν την δυνατότητα να μεταπηδήσουν αργότερα σε άλλες κατηγορίες του ομίλου, Ολυμπιακές και μη.

 

Μερικά από τα πλεονεκτήματα της σχολής είναι τα εξής :

 1. Μαθήματα με εποπτικά μέσα,
 2. κάθε παιδί έχει το δικό του σκάφος,
 3. δυνατότητα πρωταθλητισμού και μεταπήδησης σε άλλες κατηγορίες,
 4. συμμετοχή σε αγώνες,
 5. προπόνηση με σκάφη ιδανικά για εκμάθηση αρχαρίων,
 6. μεγάλος αριθμός μαθητών και έτσι η ομάδα ‘’ ανεβαίνει ‘’ γρηγορότερα,
 7. βιβλίο με σημειώσεις ειδικά σχεδιασμένο για παιδιά.
10 ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙΣ (ΑΥΡΙΟ ΚΙ ΟΛΑΣ) ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑΣ
 
 

Οι ιστιοπλόοι είναι τολμηροί, μαθαίνουν να αναλαμβάνουν ευκολότερα ευθύνες, ενώ παράλληλα έχουν πάντα υπέροχες ιστορίες να σου διηγηθούν. Είτε πρόκειται για ιστιοπλόους γένους θηλυκού είτε αρσενικού, οι αθλητές αυτοί διαφέρουν κατά πολύ από τους υπόλοιπους… σε πολλά.

 1. Οι διακοπές με ιστιοπλοϊκό σκάφος είναι μια ανεπανάληπτη εμπειρία. Η θάλασσα δεν προσφέρεται μόνο για παιχνίδια, αλλά και για εξοικείωση με το υγρό στοιχείο. Η γνωριμία με την ιστιοπλοΐα, ένα άθλημα που αποπνέει Ελλάδα και νίκες σε παγκόσμιο επίπεδο, βάζει στην άκρη την αγχωτική αναζήτηση ξενοδοχείων και ακτοπλοϊκών δρομολογίων, χαρίζοντάς σας μοναδικές εμπειρίες σε μυστικούς κολπίσκους και απάτητες παραλίες.
 2. Η τέχνη της ιστιοπλοΐας, γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων, εξακολουθεί να είναι επίκαιρη και να αποτελεί ένα άθλημα και ένα μέσο εκτόνωσης όχι μόνο για ενηλίκους, αλλά και για τα παιδιά.
 3. Η ιστιοπλοΐα, εκτός του ότι γυμνάζει όλο το σώμα, αποτελεί μοναδική ευκαιρία ώστε τα παιδιά να έρθουν πιο κοντά στη φύση και στη θάλασσα. Το πρώτο άγγιγμα του θαλασσινού αέρα χαρίζει μια ανεπανάληπτη αίσθηση ανεξαρτησίας και φυγής από την πραγματικότητα που τόσο πολύ αναζητάμε κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όντας κλεισμένοι στο σπίτι και ζώντας μία καθημερινή ρουτίνα.
 4. Πρόκειται για ένα άθλημα που σε κάνει να σκέφτεσαι και να βλέπεις να πράγματα από μία διαφορετική οπτική γωνία, αναπτύσσοντας δεξιότητες όπως κριτική σκέψη και σωστότερη λήψη αποφάσεων.
 5. Την ιστιοπλοΐα μπορούμε να την προσεγγίσουμε τόσο από την οπτική τής καθαρά αθλητικής ενασχόλησης όσο και από εκείνη της αναψυχής και των διακοπών.
 6. Είναι ένα από τα λίγα αθλήματα στο οποίο μπορούν να συμμετάσχουν όλοι, ανεξάρτητα από το φύλο, την ηλικία και τη σωματική διάπλαση. Μπορεί κάποιος να ξεκινήσει ιστιοπλοΐα από τα 6 του χρόνια, μέχρι τα… 56! 
 7. Ως άθλημα προάγει την αναψυχή, την ομαδικότητα και την ανάπτυξη ικανοτήτων μέσα από την κοινωνικότητα. Ακόμη τονώνει την αυτοπεποίθηση και την αποφασιστικότητα και βοηθά στην ανάπτυξη του αισθήματος ευθύνης.
 8. Ζούμε σε μία χώρα που είναι ευκολότερο να την ταξιδέψεις με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος παρά με οποιοδήποτε άλλο μέσο, μιας και διαθέτουμε ένα από τα μεγαλύτερα νησιωτικά συμπλέγματα του κόσμου.
 9. Γιατί θα πρέπει να μάθουμε επιτέλους να αγαπάμε και να σεβόμαστε τη θάλασσα και τα όσα μας προσφέρει.